SPAR European Cross Country Championships Tilburg 2018

De SPAR European Cross Country Championships komen in 2018 naar Nederland. De kampioenschappen, die in 2018 voor de 25e keer georganiseerd worden, vinden plaats op 9 december 2018 bij Beekse Bergen. Op 23, 24 en 25 november vindt op hetzelfde terrein de Warandeloop Tilburg plaats.

Programma

Op het programma van de EK Cross staan wedstrijden voor mannen en vrouwen in de categorieën senioren, onder 23 jaar en onder 20 jaar. Het onverharde parcours van de EK cross is circa 1.500 meter lang en loopt geheel over het terrein van Beekse Bergen. Op hetzelfde park zullen tijdens en rondom de EK meerdere side events georganiseerd worden, variërend van recreatieve lopen tot programma’s voor jeugd. Meer informatie over de side events wordt in de loop van 2018 gepubliceerd.

Locatie

De SPAR EK Cross Tilburg 2018 vindt plaats bij Beekse Bergen. Beekse Bergen is bekend vanwege haar safaripark, maar heeft ook een outdoor festivalterrein bestaande uit grote zandvlaktes, uitgestrekte grasvelden, een bosrijke omgeving en bijna zeventig hectare water. Het terrein is zuidelijk gelegen en ideaal te bereiken via de A58. In 2017 en 2018 vindt hier de Warandeloop Tilburg plaats, als proef voor de EK Cross in 2018.

Organisatie

De organisatie van de SPAR EK Cross Tilburg 2018 is in handen van de gelijknamige stichting. De stichting kent een vierkoppig bestuur en daarnaast nog twaalf leden, samen vormen zij het Local Organising Committee. Het gros van de leden is ook verbonden aan de Warandeloop Tilburg. Daarnaast wordt er op het gebied van side events samengewerkt met externe partijen, zoals Sportservice Noord-Brabant en More2Win.

Bekijk hier het hele LOC