Tilburg bezoekt Lausanne

14 en 15 september bracht een delegatie van de Stichting EK Cross Tilburg (hierna LOC) een bezoek uit aan het hoofdkantoor van European Athletics in Lausanne. De tweedaagse reis diende meerdere doeleinden en werd, in elk geval door EA, beschouwd als officieuze kick-off van de voorbereidingen.

Na een vroege en korte vlucht naar Zürich kwam het LOC per trein aan in Lausanne, waar direct de eerste meeting begon. Na een korte lunch stond er de rest van die donderdag nog een veelvoud aan meetings op het programma. Het doel van deze meetings was tweeledig.

Enerzijds werd het LOC gebrieft, door EA, aangaande algemene zaken die komen kijken bij het organiseren van dit EK, maar ook bijvoorbeeld protocollen en deadlines. Anderzijds kreeg het LOC de gelegenheid om een update van de voorbereidingen te presenteren en gerichte vragen te stellen.

Daarnaast zijn de doelen vastgesteld voor de eerste ‘Event Coordination Meeting’; in april 2018 komt een delegatie vanuit EA naar Tilburg toe.

Zowel EA als het LOC hebben het bezoek aan Lausanne als prettig en nuttig ervaren. De Tilburgse delegatie heeft een hoop vragen beantwoord gekregen en er is door EA uiterst positief gereageerd op de voortgang die de organisatie al heeft doorgemaakt en op de voorgenomen plannen.

Namens stichting EK Cross Tilburg waren aanwezig:

Bart Vennix (General Event Manager)
Kees Disseldorp (Competition)
Rob Weerts (Communication/ Promotion)
Tijs van Erve (Logistics)
Esther Singendonk (Communication/TV - Dutch Athletics)