Brabant Challenge: de finale van een succesvol side event

Het SPAR EK Cross Tilburg 2018 kende een omvangrijk side event programma, gericht op het maken van sociaal maatschappelijke impact. Een van de side events is Jeugd in Beweging. Dit programma bouwt voort op Warandeloop initiatieven die al jaren onderweg zijn. Dankzij Jeugd in Beweging zijn er de voorbije maanden zijn er duizenden kinderen in beweging gekomen. De finale vond gisteren plaats bij het EK.

Om jongeren meer tot sporten aan te zetten is er een sportprogramma, de Weekly Mile, opgezet voor basisscholen in de provincie Noord-Brabant. Verschillende gemeenten hebben dit vier weken durende programma uitgevoerd, met als afsluiting een gemeentelijke challenge. De finale daarvan vond gisteren plaats tijdens het EK: de Brabant Challenge. Vanuit de gemeentes Breda, Vught, Oisterwijk, Hilvarenbeek en natuurlijk Tilburg namen er kinderen deel. In het voorprogramma van het EK Cross liepen er uiteindelijk 100 scholieren op het officiële parcours een halve of driekwart mijl. Na de race kreeg ieder kind een traktatie van SPAR en echte EK medaille.

Samenwerking

Jeugd in Beweging is mede geïnitieerd door BrabantSport en samen met Sportservice Noord-Brabant zijn er de voorbije maanden duizenden basisscholieren in beweging gekomen. 

Bekijk foto's van de Brabant Challenge op Facebook