Britten rekenen op maar liefst 40 atleten voor Tilburg

Groot-Brittannië is erg simpel in het sturen van atleten naar een EK veldlopen. In elke categorie is er plaats voor 6 Britten en ook op de Mixed Relays mag een team opdraven. Hierdoor komen maar liefst 40 Britten in actie in Tilburg. Het land is trouwens het meest succesvol sinds de opstart van EK’s in het veld. Maar liefst 60 gouden medailles gingen in het verleden al naar de Britten.

Als er één land is waar steeds veel van verwacht wordt, dan is het zeker wel Groot-Brittannië. Bij de senioren vrouwen ligt de lat extra hoog, aangezien de senioren vorig jaar het goud wonnen als team. Ook in Tilburg mikken de Britse vrouwen op die titel. Daarvoor rekenen ze op enkele mooie namen zoals Charlotte Arter, die de trials in Liverpool won en Kate Avery, in het verleden goed voor twee zilveren plakken op een EK in het veld. Ook Jess Piasecki, voormalig Europees beloftekampioen en Melissa Courtney, die afgelopen zomer vijfde werd op het EK in Berlijn op de 5.000m zijn erbij.

Bij de mannen voert Charlie Hulson de selectie aan. Hulson, de winnaar van de trials, krijgt twee ervaren rotten naast zich met Dewi Griffiths en Andy Vernon. Voor Vernon is het al zijn twaalfde deelname aan een EK in het veld.

Bij de junioren kunnen de Britten rekenen op twee Europese kampioenen op de piste. Jake Heyward, in 2017 goed voor de Europese titel op de 1500m bij de junioren en afgelopen zomer vierde op het WK voor junioren op dezelfde afstand, mag de junioren mannen op sleeptouw nemen. Khahisa Mhlanga, de Europese juniorenkampioene op de 800m, mag hetzelfde doen bij de vrouwen.

De Mixed Relays stonden vorig jaar voor het eerst op de planning van een EK. De Britten waren er toen als de kippen bij om het eerste goud te grijpen. Alex Bell en Jess Judd zijn de grote namen in het aflossingsteam. Het kwartet bestaat verder uit Philip Sesemann en Jamie Williamson.

Het volledige Britse team kan u hier raadplegen.