Duitsland trekt met 30 atleten naar Tilburg, zonder vaste waarden Reh en Klosterhalfen

Het Duitse team moet het op het EK in Tilburg vaste waarden zoals Alina Reh en Konstanze Klosterhalfen missen. De selectie van 30 atleten heeft echter meer in zijn mars. Vooral bij de junioren en de beloften maakt ons buurland kans op de medailles.

Het ontbreken van Alina Reh en Konstanze Klosterhalfen in de Duitse selectie is opvallend. Het duo is samen goed voor maar liefst vijf individuele EK-medailles de afgelopen jaren. Reh is de titelverdedigster bij de beloften. Klosterhalfen werd vorig jaar tweede na haar landgenote in Samorin. Reh liep twee weken geleden nog een halve marathon en kwam niet in actie op de Duitse selectiecross. Klosterhalfen trekt dan weer naar de Verenigde Staten om te trainen bij Pete Julian. Julian is assistent bij het Nike Oregon Project van Alberto Salazar.

Gelukkig kunnen de Duitsers rekenen op andere sterke namen. Lisa Oed is één van die namen. De Europese juniorenkampioene op de 3.000m steeple is vastberaden om in Tilburg het goud binnen te halen. Anna Gehring en Miriam Datke, de regerende Europese kampioene op de 5.000m bij de junioren, komen aan de start van de belofterace.

Dé medaillekandidaat bij uitstek is echter Samuel Fitwi. Fitwi was de beste op de Duitse selectiecross in Darmstadt én dat als beloften. De beloftevolle Duitser was de afgelopen weken ook aan het werk bij onze zuiderburen, zo was hij op de CrossCup in Mol onder andere Isaac Kimeli en Dame Tasama te snel af. De regerende Europesekampioen bij de beloften, de Fransman Jimmy Gressier, zal zijn tweede titel dus niet op een presenteerblaadje krijgen.

Elena Burkard, vorig jaar vijfde in Samorin en Hanna Klein,  finaliste op de 1500m op het WK in Londen van vorig jaar, zijn de grote namen in de seniorenploeg. Florian Orth voert het Duitse mannenteam aan. Richard Ringer en Amanal Petros, die de voorbije jaren voorin te vinden waren bij respectievelijk de senioren en beloften, komen niet in actie in Tilburg.

De volledige selectie kan u hier terugvinden.