Titelverdediger Gressier voert Franse selectie aan

De Franse selectie voor het EK Cross in Tilburg bestaat uit maar liefst 39 atleten. Jimmy Gressier, die vorig jaar vriend en vijand verraste door de Europese beloftetitel binnen te rijven, voert de selectie aan. Grote namen binnen de 39-koppige selectie zijn Sophie Duarte, Hassan Chadhi, Mahiedine Mekhissi en Renelle Lamote.

Frankrijk stuurt in elke categorie een ploeg. De beloften mannen lijken opnieuw beresterk, aangezien ze de nummers één en twee van vorig jaar in hun rangen hebben. Jimmy Gressier gaat op zoek naar zijn tweede opeenvolgende Europese titel bij de beloften. Zijn kompaan Hugo Hay zal hem daarin bijstaan. Bovendien liet de Italiaan Yermaneberhan Crippa, vorig jaar derde bij de beloften, alvast verstaan dat hij van start gaat bij de senioren. De kans dat de Fransen opnieuw het laken naar zich toetrekken in het landenklassement bij de beloften is meer dan realistisch. Zeker gezien het feit dat ze ook kunnen rekenen op namen zoals Louis Gilavert en Fabien Palcau.

Bij de senioren vrouwen hebben de Fransen met Sophie Duarte een voormalig Europees kampioene in hun rangen. De ondertussen 37-jarige Duarte was in 2013 de beste in Belgrado. Bij de senioren mannen kunnen ze rekenen op Hassan Chadhi, in het verleden goed voor Europese titels bij de junioren en beloften. Vorig jaar viel Chadhi, die in mei 29 werd, net naast het podium in Samorin.

Met Mahiedine Mekhissi en Renelle Lamote maakt de Franse federatie duidelijk dat ze niet zomaar zonder ambities naar de Mixed Relays trekken. Mekhissi is vijfvoudig Europees kampioen op de piste. Afgelopen zomer werd hij voor de vierde keer Europees kampioen op de 3.000m steeple. Lamote was zowel in 2016 als in 2018 goed voor een tweede plaats op het EK op de 800m. 

Het volledige Franse team kan u hier terugvinden.