Sterke vrouwen voeren 39-koppige Ierse selectie aan

Ierland staat absoluut gekend als een veldloopnatie. De Ieren trekken logischerwijs met maar liefst 39 atleten naar het EK in Tilburg. De collectieve prestaties zijn van groot belang, aangezien de Ieren op hun eigen EK in 2020 willen excelleren. Abbotstown ontvangt in 2020 de beste Europese veldlopers. Ciara Mageaan en Sarah Healy zijn de prominenten binnen het Ierse team.

De Ierse selectie rekent op sterke vrouwen in Tilburg. Bij de junioren is Sarah Healy dé naam bij uitstek. Healy won afgelopen zomer de Europese titels op de 1500m en 3.000m bij de scholieren. Bovendien was Healy met haar 4’09”25 ook de snelste op de Europese juniorenranglijst. De 17-jarige Ierse krijgt bij de junioren het gezelschap van Sophie O’Sullivan, de dochter van de voormalige Ierse afstandsloopster Sonia O’Sullivan. De lopersgenen heeft Sophie alvast van haar moeder, aangezien ze afgelopen zomer op het EK voor scholieren meteen het zilver behaalde op de 800m.

Bij de senioren vrouwen is Ciara Mageean grootste naam. Mageaan viel afgelopen zomer op het EK in Berlijn net naast het podium op de 1500m. De Ierse gaf aan dat ze tot nu toe een goede winter heeft gekend en klaar is om zich te bewijzen op het EK. Ze kan bovendien rekenen op Kerry O’Flaherty, Sara Treacy en Michelle Finn. Mageaan was net zoals het trio actief op de Olympische Spelen in Rio. Kevin Dooney neemt de taak van teamleider op bij de senioren mannen. Bij de beloften mannen kunnen de Ieren absoluut meespelen met onder andere Bryan Fay en Ryan Forsyth in hun team.

Het volledige Ierse team kan u hier bekijken.