Crippa jaagt op vijfde opeenvolgende EK-medaille

De Italiaanse selectie voor het EK Cross in Tilburg bestaat uit 35 leden. Alle ogen zijn echter gericht op Yermaneberhan Crippa. De tweevoudige Europese kampioen in het veld bij de junioren en tweevoudig bronzen medaillewinnaar bij de beloften gaat voluit voor zijn vijfde opeenvolgende individuele EK-medaille.

Het is echter een gewaagde gok van Crippa om meteen bij de senioren in actie te komen. De in Ethiopië geboren Italiaan zou namelijk perfect nogmaals bij de beloften kunnen meelopen, waar een medaille slechts een formaliteit lijkt voor Crippa. De bronzen medaillewinnaar van het EK in Berlijn op de 10.000m is echter gretig. Hij wil zich namelijk bewijzen in het bijzijn van de grote namen. 

 

Aan parcourskennis geen gebrek bij het rastalent. Crippa kwam namelijk vorige week nog de Vidiled Warandeloop winnen bij de senioren. Op het EK lopen de atleten op exact hetzelfde parcours. In de seniorenrace zullen onder andere zijn oudere broer Nekagenet Crippa en ouderdomsdeken Daniele Meucci hem bijstaan. 

 

In elke categorie is er plaats voor een Italiaans team. Ook in de Mixed Relays, of de “Stafetta Mista” zoals ze het in de laars verwoorden, is het land vertegenwoordigdGrote afwezige in de Italiaanse selectie is belofte Yohannes Chiappinelli. De derde van het EK in Berlijn op de 3.000m steeple behoorde tot de medaillekanidaten in zijn categorie.


Het volledige Italiaanse team kan u hier bekijken.