Khalid Choukoud gaat voor een topklassering in Tilburg

Khalid Choukoud heeft een enorme passie voor de cross. Hij werd niet voor niets als 6 keer Nederlands Kampioen op deze discipline. Daarnaast won hij grote crossen waaronder de internationale Warandeloop in Tilburg. Dit jaar wil hij voor eigen publiek vlammen op het EK Cross in Tilburg.

Mijn naam is Khalid Choukoud, 32 jaar en lid van Haag Atletiek. Mijn eerste internationale wedstrijd was het EK Cross in Tilburg in 2005. Hier is mijn passie voor de cross begonnen. In de loop der jaren heb ik veel internationaal crosswedstrijden gelopen. Zo finishte ik op het EK Cross in 2011 in Velenje als achtste. In Samokov werd ik in 2014 zevende van Europa. Daarnaast ben ik zes keer Nederlands kampioen geworden op de cross. Naast het crossen heb ik op de weg, de baan en de marathon mooie resultaten behaald.

Wat vind je ervan om ambassadeur van een EK in eigen land te zijn?

Ik voel me vereerd dat ik dit jaar de ambassadeur van het EK cross in Tilburg mag zijn. Dit maakt het EK Cross 2018 extra speciaal voor mij. In Tilburg is mijn passie voor de cross begonnen en ik voel me gewaardeerd dat ik dit jaar een rol kan spelen in de promotie van het evenement.

Wat is er zo uniek aan de locatie van het EK Cross in Tilburg?

Het is een unieke locatie om bij Beekse Bergen een cross te lopen. Door de prachtige omgeving omringd door dieren belooft het een speciale editie te worden.

Wat vind je van het parcours?

Het parcours ligt mij erg goed. Het is een mooi uitdagend en zwaar parcours. Voornamelijk wanneer er veel regen valt in de periode voorafgaand aan het EK Cross zal het een modderig parcours zijn wat de cross extra zwaar maakt.

Waarom zouden mensen volgens jou op 9 december naar Tilburg moeten komen?

Het EK Cross is een mooi evenement waar veel internationale topatleten uit heel Europa op af komen. Er wordt gestreden voor de beste plaats en dit maakt het voor de mensen die komen spannend om te kijken.

Waarom vind jij het belangrijk dat er veel mensen naar het EK Cross komen kijken?

Het zou extra bijzonder zijn als er veel mensen op 9 december naar Tilburg komen. Zo ontstaat er een mooie sfeer wat de atleten extra motiveert om een goede prestatie neer te zetten. Ik vind het belangrijk dat er veel aandacht gaat naar het EK Cross in Tilburg, zodat meer mensen gaan crossen wat een belangrijke onderdeel van de atletiek is om je als atleet door te ontwikkelen.

Wat is er zo leuk aan een crosswedstrijd?

Het mooie aan een crosswedstrijd vind ik dat het keer op keer een uitdaging is. De vele verschillende mogelijkheden in een parcours maakt iedere wedstrijd anders. Wanneer een parcours erg zwaar is veranderd een cross in een ware uitputtingsslag, wat het tot een uitdaging maakt om zo snel mogelijk te finishen.

Direct tickets bestellen voor het EK Cross?

TICKETS