Legioen Belgische supporters in de 'Belgian Corner' bij het EK Cross

Een EK Cross op de Belgisch-Nederlandse grens. Een betere gelegenheid had Atletieknieuws, de grootste Belgische website voor en door atletiekliefhebbers, niet nodig om een groots supportersinitiatief op poten te zetten. ''We gaan voor een prominente en onvergetelijke aanwezigheid van een legioen Belgische supporters'', klinkt het ambitieus. ''En iedereen in zwart-geel-rood is welkom.''

Het initiatief is tweeledig. Enerzijds wil Atletieknieuws ter plaatse een tunnel van supporterslawaai creëren in een sfeervolle “Belgian Corner”, een verzamelplaats voor alle Belgische supporters op een centrale plaats van het terrein. Daarenboven organiseert de atletiekminnende vzw ook een exclusieve supportersbus vanuit Gent, waardoor supporters reeds volledig in de tricolore sfeer zullen toekomen in Tilburg.

"Vlag en wimpel, tricolore mutsen en zonnebrillen, opzwepende supportersliederen… niets mag ontbreken", klinkt het wanneer gevraagd wordt naar die bewuste Belgian corner. "We willen een strook van het crossparcours in de Tilburgse Beekse Bergen volledig zwart-geel-rood kleuren. Een tunnel van nationale trots waar onze atleten zullen vliegen!

"Atletieknieuws maakt er reeds jaren zijn missie van om de prestaties van onze nationale selecties op grote tornooien in een positief daglicht te stellen", legt Levi Hoste, voorzitter van de vzw uit. "Dat niet alleen live verslaggeving tot die opdracht behoort, maar vroeg of laat moest leiden tot een ATNI-supporterscollectief was te verwachten. Het EK veldlopen, dat dit jaar op 9 december plaatsvindt in het Nederlandse Tilburg, leek de ideale gelegenheid voor zo’n nationaal fangebeuren. Tous ensemble!"

Inschrijven voor de supportersbus kan helaas niet meer, maar iedere Belgische supporter is van harte welkom in de Belgian corner op zondag 9 december.