Luuk Maas is klaar voor zijn eerste internationale toernooi

Hij begon pas tweeëneenhalf jaar geleden met hardlopen en nu behoort hij tot de top van Nederland. Luuk Maas gaat er alles aan doen om zich te kwalificeren voor zijn eerste internationale toernooi. En dat toernooi is uitgerekend in zijn eigen stad Tilburg!

Mijn naam is Luuk Maas, 18 jaar en ben lid van Team Zevenheuvelen uit Nijmegen. De afstanden waar ik mij op focus is de 3.000 meter en de 10.000 meter. In de winter doe ik altijd mee aan crosswedstrijden.

Wat vind je ervan om ambassadeur van een EK in eigen land te zijn?

Ik ben trots om ambassadeur te zijn van een EK. Voor mij is dit niet alleen een EK in eigen land, maar ook in eigen stad. Het is mooi dat Tilburg op deze manier op de (atletiek)kaart wordt gezet.

Wat is er zo uniek aan de locatie van het EK Cross in Tilburg?

De EK-cross wordt dit jaar op een hele unieke locatie gehouden. Ik denk dat er nog nooit een internationaal toernooi is geweest waarbij de atleten op een safaripark verblijven, dat is erg gaaf.

Wat vind je van het parcours?

Het is mooi dat het parcours een keer afwijkt van het gemiddelde EK-cross parcours. Waar normaal gesproken een EK cross op een vlak en snel grasveld wordt gehouden, is er dit jaar een zwaar en gevarieerd parcours. Ik ben erg benieuwd hoe de Europese toppers het ervan af gaan brengen op dit parcours. Zelf houd ik wel van een wat zwaardere parcours.

Waarom zouden mensen volgens jou op 9 december naar Tilburg moeten komen?

Het belooft één groot spektakel te worden op 9 december. Het zware parcours maakt het interessant voor het publiek om de wedstrijd te volgen. Daarnaast biedt de unieke locatie bij Beekse Bergen mensen de kans om naast topatletiek te aanschouwen ook te genieten van een leuk dagje uit op het park.

Waarom vind jij het belangrijk dat er veel mensen naar het EK Cross komen kijken?

In een sport waar het altijd lastig is geweest om veel publiek te trekken is het belangrijk dat er veel aandacht is voor het EK-cross in eigen land. Als atleet kan je altijd nét wat extra’s geven wanneer er veel en enthousiast publiek langs de kant staat.

Wat is er zo leuk aan een crosswedstrijd?

Het bijzondere aan een crosswedstrijd is dat er – in tegenstelling tot bijvoorbeeld baan- en wegwedstrijden – alleen wordt gestreden om plek waarop je eindigt. De eindtijd waarin je finisht is veel minder van belang dan bij andere wedstrijden. Hierdoor wordt het een echte strijd en een tactisch spelletje tussen de atleten.

Direct tickets bestellen voor het EK Cross in Tilburg? 

tickets