Medal Monday | Maureen, Sifan, Marlin en Irene

Deze week blikken we terug op de allereerste Team Medaille voor Nederland. Het team bestaande uit Maureen Koster, Sifan Hassan, Marlin van Hal en Irene van Lieshout pakte tijdens het EK Cross in Belgrado 2013 de bronzen medaille. Maureen neemt ons even mee terug naar dat moment.

Stel je even voor: Wie ben je? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Maureen Koster, 26 jaar en woonachting in Alphen aan den Rijn. Ik doe al vanaf mijn 7e aan atletiek en ben mij vanaf mijn 15e volledig gaan richten op het hardlopen. Momenteel train ik zo'n 11 keer in de week en combineer mijn sportcarri√®re met een studie rechten aan de Open Universiteit.

Wat is je mooiste sportieve prestatie ooit?

Mijn bronzen medaille op de 3000m tijdens de EK indoor in 2015.

Op het EK Cross heb je een medaille gewonnen, wat weet je daar nog van?

Ik weet nog dat ik zelf niet heel tevreden was met mijn eigen prestatie, maar dat de team medaille veel goedmaakte. Het EK cross is altijd een leuk toernooi en als je deelneemt als team maakt dit het extra leuk.

Waar bewaar je jouw EK Cross medaille?

Ik heb geen idee waar de medaille is. Ik denk dat de atletiekunie hem heeft.

Wat vind je ervan dat het EK Cross in Tilburg is?

Super! Jip en ik hebben een aantal jaren geleden een promo mogen maken voor de EK cross en wij wisten toen al hoe het parcours eruit zou gaan zien. Het is natuurlijk erg speciaal dat het parcours door de Beekse Bergen loopt. Ook voor de toeschouwers zal het een leuke ervaring zijn.

Wat wil je komende EK Cross deelnemers meegeven?

Maak Team NL trots!

Bestel je tickets via de onderstaande link

tickets