Onderweg naar het EK Cross Tilburg 2018

Met nog 82 dagen te gaan is gisteren het startschot gegeven voor de campagne van de SPAR Europese Kampioenschappen Cross Tilburg 2018.

De kampioenschappen, die in 2018 voor de 25e keer georganiseerd worden, vinden plaats op 9 december 2018 bij Beekse Bergen. Atletiektopper en EK Cross-medaillekandidaat Sifan Hassan kijkt uit naar haar deelname: “Rennen hier op het terrein en slapen in de huisjes tussen de dieren lijkt me heel gaaf. Ik hoop om voor veel Nederlandse supporters goed te gaan presteren”. Hassan is op basis van haar prestaties op het EK Atletiek in Berlijn voorgeselecteerd door de Atletiekunie voor het EK Cross, net als Susan Krumins en Maureen Koster.

Event Ambassadeur

Kamiel Maase, voormalig marathonloper, winnaar van een zilveren medaille tijdens het EK Cross in 2001 en tegenwoordig prestatiemanager bij TeamNL, is als ambassadeur aan het EK Cross verbonden. “In 2005 heb ik deelgenomen aan het EK Cross in Tilburg en dat was een mooie ervaring. Deelnemen aan zo’n evenement, in het oranje Nederlandse shirt, is voor alle Nederlandse atleten een speciale ervaring. Ik denk dat hier in Beekse Bergen een nieuw uniek decor ligt dat ook voor buitenlandse atleten een blijvende herinnering oplevert. Toch hoop ik stiekem vooral dat onder gejuich van vele sportfans we veel Nederlands succes kunnen gaan vieren op 9 december.”

Campagnebeeld

Voor de promotie van het EK Cross is een campagnebeeld ontwikkeld dat de komende 82 dagen gebruikt wordt in allerlei communicatie. Op het beeld staan de Nederlandse atleten Luuk Maas, Robin van Riel, Jasmijn Lau, Roos Blokhuis en Khalid Choukoud trots in de omgeving van Safaripark Beekse Bergen. Khalid Choukoud verwoordt zijn enthousiasme als volgt: “Ik voel me vereerd dat ik ambassadeur van het EK cross in Tilburg mag zijn. Dit maakt het EK Cross 2018 extra speciaal voor mij. In Tilburg is mijn passie voor de cross begonnen en ik voel me gewaardeerd dat ik dit jaar een rol kan spelen in de promotie van het evenement.”

Start van de Side Events

Naast topsport van het hoogste Europese niveau, gaat het EK Cross onder de noemer “Creating Crossovers” ook diverse Side Events organiseren. Met vier projecten wil het EK Cross een maatschappelijke beweging op gang brengen en resultaten achterlaten voor de gemeenschap. Onder de titel ‘Jeugd in beweging’gaat het EK Cross kinderen en volwassenen stimuleren tot meer bewegen, door hen samen in contact te brengen met de (loop)sport. Hiervoor worden lokaal en provinciaal via gemeenten, scholen en verenigingen programma’s aangeboden. Mensen met een beperking komen via ‘Uniek sporten EK Cross 2018’ in contact met passend beweegaanbod o.a. door het versterken van de relatie tussen sportaanbieders en zorginstellingen. Het project ‘Vluchtelingen integratie’ draait om de inzet van vluchtelingen als vrijwilligers tijdens het topsportevenement, op weg naar een passende baan c.q. opleiding voor deze vrijwilligers. Tevens kunnen vluchtelingen uit regionale AZC’s deelnemen aan clinics van Yakult Start to Run bij verenigingen in de buurt. Tot slot wil het EK Cross ‘Inactieve Nederlanders stimuleren’ door het ontwikkelen van innovatieve ideeën voor (inter)nationale sportevenementen om sporten en bewegen te stimuleren. Partners in de organisatie van de Side Events zijn Stichting Sportservice Noord-Brabant, More2Win, Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, Stichting Warandeloop Tilburg en de Atletiekunie.

Bestel nu je tickets met korting voor het EK Cross in Tilburg!

TICKETS