Beekse Bergen National Partner EK Cross

Beekse Bergen heeft zich als National Partner verbonden aan het EK Cross. Beekse Bergen is bekend vanwege haar unieke safaripark, maar kent ook een groot vakantiepark, safari resort en evenemententerrein. Op dit evenemententerrein vindt op 9 december het EK Cross plaats. 

Tussen de dieren
 

Een EK Cross ‘tussen de wilde dieren’, dat kunnen niet veel organisaties zeggen. Tijdens het EK Cross in Tilburg gaat het gebeuren. “De atleten verblijven op het pas geopende Safari Resort. Wanneer je ‘s ochtends je gordijnen open doet, zie je de giraffen en neushoorns vlak voor je lodge over de savanne lopen. Dat is een fantastische beleving voor de atleten en begeleiders.” vertelt voorzitter van het EK Cross Cees van Loon. Het Safari Resort biedt plaats aan 1500 gasten; tijdens het EK Cross slapen alle atleten en begeleiders hier dus letterlijk tussen de dieren. “Het parcours ligt op een steenworp afstand van het resort, ook dat is uniek en natuurlijk ideaal voor de atleten.”

50 jaar
 

Beekse Bergen bestaat dit jaar 50 jaar. In het kader van dit jubileum opende het grootste wildlife park van Europa in april het gloednieuwe Safari Resort. “Het EK Cross is een geweldige afsluiting van ons 50-jarig jubileumjaar. Daarnaast is het fantastisch dat het EK Cross zowel Beekse Bergen als Tilburg en Hilvarenbeek internationaal op de kaart zet. Ook vinden wij het natuurlijk extra speciaal dat straks meer dan 700 topatleten door Beekse Bergen lopen. We hopen met het park als omgeving de deelnemers aan te moedigen en zodoende een steentje bij te dragen aan hun prestaties en de beleving van het evenement.” vertelt Niels de Wildt, Divisiedirecteur Vakantieparken Libéma | Beekse Bergen. “Sport heeft een enorm verbindend vermogen. Beekse Bergen is ook continu bezig om mensen te verbinden en te inspireren door ze kennis over onze natuur en de bijzondere dieren bij te brengen. Vanuit daar voelt een partnership met het EK Cross als een mooie match.”

EK Cross 2018
 

Het EK Cross wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Het evenement waar zo’n 700 topatleten uit heel Europa aan deelnemen vindt plaats bij Beekse Bergen. Individuele tickets en groepstickets zijn hier verkrijgbaar.