Tilburgse trots Robin van Riel stelt zich voor

Robin van Riel stelt zich als eerste, van de in totaal vijf event ambassadeurs, aan jullie voor. Robin plaatste zich eerder dit jaar al voor het WK onder de 20 jaar in Tampere. Aankomende winter hoopt hij zich te kwalificeren voor het EK Cross in 'zijn achtertuin'.

Mijn naam is Robin van Riel, 18 jaar en ben lid van Av-Attila. Ik ben actief op de 800 meter, de 1500 meter en de cross. In 2017 ben ik naar het EK U20 in Grosseto geweest en heb daar de halve finale gehaald op de 800 meter. Dit jaar heb ik mijzelf gekwalificeerd voor de 1500 meter op het WK U20 in Tampere.

Wat vind je ervan om ambassadeur van een EK in eigen land te zijn?

Als geboren Tilburger is de SPAR EK Cross nog specialer voor mij. Doordat het niet alleen in eigen land is maar ook in mijn geboorteplaats voel ik mijzelf nóg meer verbonden met het evenement. Het is voor mij dan ook een hele eer dat ik ambassadeur ben van het EK Cross. Ik hoop dan ook dat heel Tilburg afreist naar Beekse Bergen om alle atleten aan te komen moedigen op 9 december.

Wat vind je van het parcours?

Het parcours heb ik al eens eerder gelopen bij de Warandeloop. Het is een van de leukste crossparcours die ik ooit heb gelopen. Het parcours kan er super zwaar bij liggen en dat vind ik alleen maar mooi. Ik hoop dan ook dat het in de weken voor de wedstrijd veel regent zodat we een echt zware cross kunnen lopen.

Waarom zouden mensen volgens jou op 9 december naar Tilburg moeten komen?

Het is uniek dat er zo’n grote internationale hardloopwedstrijd in Nederland plaatsvindt. Alleen al voor de sfeer die een crosswedstrijd heeft zou ik komen kijken. En hoe vaak krijg je de kans om een crosswedstrijd van hoog internationaal niveau van dichtbij te zien? Doordat de EK Cross in eigen land is denk ik dat de Nederlandse atleten boven zichzelf uit gaan stijgen.

Waarom vind jij het belangrijk dat er veel mensen naar het EK Cross komen kijken?

Als atleet is het EK Cross in eigen land (en stad) het mooiste wat er is! Het motiveert mij om voor eigen publiek alles te mogen geven en een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Wat is er zo leuk aan een crosswedstrijd?

Het mooie aan een crosswedstrijd is dat je nooit van te voren kan zeggen wie er gaat winnen. Het parcours moet je als atleet goed liggen wil je optimaal kunnen presteren. Daardoor zie je op bij crosswedstrijden vaak een spannende strijd met verrassende winnaars.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief