Mechaal als kapitein van 40-koppig Spaans team

Spanje vaardigt maar liefst 40 atleten af naar het SPAR EK Cross in Tilburg. De Spanjaarden hopen in het Safaripark de Beekse Bergen beter te doen dan hun twee zilveren medailles van vorig jaar. Adel Mechaal, die een aandeel had in beide medailles, is de man om naar uit te kijken binnen het Spaanse team.

 

In Samorin waren de Spanjaarden goed voor twee zilveren plakken. Adel Mechaal werd toen tweede bij de senioren. Het seniorenteam werd in het landenklassement eveneens nipt tweede na Turkije. Mechaal, die op 5 december 28 wordt, was opnieuw de beste in de Spaanse selectiecross. Het lijdt dan ook geen twijfel dat de Spanjaarden opnieuw zullen strijden voor de medailles. Bovendien kan de sterke seniorenploeg voor de tiende keer in de geschiedenis van het EK Cross het goud winnen.

In de strijd om het goud kunnen de Spanjaarden rekenen op Fernando Carro, afgelopen zomer goed voor het zilver tijdens de 3.000m steeple op het EK in Berlijn, Antonio Abadia, Javier Guerra, en Daniel Mateo, die vorig jaar goed was voor de achtste plek in Samorin.

Bij de senioren vrouwen zwaait Trihas Gebre de plak. Gebre was de afgelopen vier edities nooit weg te slaan uit de top 15. Bovendien was Gebre op het WK Cross de afgelopen jaren al twee keer goed voor een plaats bij de beste 20.

Spanje werd vorig jaar derde tijdens de eerste Mixed Relays ooit op een EK Cross. In Tilburg halen ze met Saul Ordonez het grof geschut boven in hun team. Ordonez verbeterde afgelopen zomer het Spaans record op de 800m naar 1’43”65.

De volledige Spaanse selectie kan u hier raadplegen.