Tilburg Meets Suisse

Deze week maken we kennis met onze vrienden uit Zwitserland. Fabienne Schlumpf vertelt ons alle ins en outs over Zwitserland. Benieuwd? Lees dan het onderstaande verhaal.

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Fabienne Schlumpf, 27 jaar oud en ik kom uit Zwitserland. De 3000 m steeplechase is mijn hoofddiscipline. In de toekomst wil ik succesvol zijn op de marathon. Ik ben de nationale recordhouder op de steeplechase en 10 km. Ik nam ook deel aan de Olympische finale in Rio 2016.

Wat kun je ons vertellen over de "Cross Country Cultuur" in jouw land?

We hebben goede cross country-races voor de jonge lopers in Zwitserland. Maar de volwassenen willen graag meer op de weg rennen. Helaas hebben we niet dezelfde cross country-cultuur als Nederland en België.

 

Wat is je meest memorabele Cross Country-ervaring?

Ik heb goede herinneringen aan de Warandeloop Tilburg 2016, waar ik een geweldige race liep en totaal onverwachts won.

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan Nederland?

Oranje

Wat moeten Nederlanders over uw land weten?

Zwitserland heeft een fantastische natuur met prachtige bergen en meren. We maken de beste chocolade en de lekkerste kaas.

Tilburg 2018 vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen, atleten verblijven in zogenaamde safarilodges dicht bij de wilde dieren. Wat denk je daarvan?

Ik kijk ernaar uit om deel te nemen in Tilburg omdat er altijd een geweldige sfeer is en alles goed georganiseerd is. De Warandeloop is mijn favoriete cross country race. Daarnaast houd ik van de dieren in het wild. Ik heb ze vaak gezien in Zuid-Afrika tijdens mijn trainingskampen. Tijdens het EK Cross heb ik beide in één evenement!

Wat is je lievelingsdier? Waarom?

Ik hou van giraffen omdat ze altijd het beste overzicht hebben.

Wat is je doel voor 9 december?

Ik wil mijn best doen, plezier hebben en vechten voor een medaille.

Tickets bestellen kan via de onderstaande link

tickets