Tilburg Meets Denmark

In onze rubriek Tilburg Meets Europe maken we kennis met landen die in het weekend van 9 december naar Tilburg komen. Deze week maken we kennis met Nick Jensen uit Denemarken. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees het hieronder.

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Nick Jensen en ik kom uit Kopenhagen, Denemarken en ik vertegenwoordig mijn club Sparta met trots. Ook ben ik erg trots op onze prestaties in Europa. Mijn grootste prestatie is de EK Indoor waar ik zesde werd in de halve finales. Ik heb ook veel nationale titels, zowel indoor als outdoor.

Wat kunt u ons vertellen over de "Cross Country Cultuur" in uw land?

Vroeger hadden we goede cross routes, maar naar mijn mening is het een beetje te veel geworden. Het is bijna een hindernisrace. Tenminste zo denk ik erover. Hopelijk gaan we in de toekomst terug naar snellere routes, maar dan met heuvels en modder.

Wat is je meest memorabele Cross Country-ervaring?

Toen ik een junior was, won ik zowel de korte als lange cross nationale titels en als een junior team wonnen wij brons in de ECCC in Bilbao.

Wat is het eerste dat in je opkomt, denkend aan Nederland?

Jesper van der Wielen vertegenwoordigt het land. Hij is altijd blij en zorgt voor iedereen om hem heen. Ook heeft hij altijd goede muziek als ik hem ontmoet.

Wat moeten Nederlanders over jullie land weten?

Als we mensen leren kennen, zijn we eigenlijk vriendelijke mensen.

Tilburg 2018 vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen, atleten verblijven in zogenaamde safarilodges dicht bij de wilde dieren. Wat denk je daarvan?

Klinkt heel gaaf. Altijd leuk om iets nieuws te proberen.

Wat is je lievelingsdier? 

Nijlpaard.

Wat is je doel voor 9 december?

Hopelijk leid ik het team naar een betere positie dan de vorige keer.

Tickets bestellen voor het EK Cross kan via de onderstaande link

tickets