Tilburg Meets Great Britain

In onze rubriek Tilburg Meets Europe maken we kennis met landen die in het weekend van 9 december naar Tilburg komen. Deze week maken we kennis met Lily Partridge uit Groot-Brittannië. Benieuwd naar het verhaal van Lily?Lees het hieronder.

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Lily Partridge en ik kom uit Groot-Brittannië. Meestal loop ik marathons (eindigde 8e tijdens de London Marathon van dit jaar), maar mijn hoogste plaats bij EK Cross was 5e in 2013. Ik heb 7 EK Crossen gelopen de eerste was in Dublin, 2009.

Wat kun je ons vertellen over de "Cross Country Cultuur" in jouw land?

Groot-Brittannië heeft een enorme geschiedenis in het “Cross Country”. Het heeft de ontwikkeling van al onze prominente lange afstandslopers geholpen. Onze parcoursen staan ​​bekend als stoer en altijd erg modderig!

Wat is je meest memorabele Cross Country ervaring?

Het winnen van de Engelse nationale kampioenschappen in Londen, 35 jaar nadat mijn moeder het won.

Wat is het eerste dat in je opkomt, denkend aan Nederland?

Netheid. Telkens als ik naar Nederland kom, denk ik dat alles schoon en netjes is. Ik vind het altijd leuk om naar Nederland te komen. Mijn favoriete Nederlandse herinnering is de FBK Games in 2015.

Wat moeten Nederlanders over jullie land weten?

We praten graag over het weer. Meestal is het in de UK erg mild, nooit te koud of te warm, maar we praten er graag over en maken er ons toch zorgen om. We zijn nooit voorbereid op extreme situaties, ongeacht waarschuwingen.

 

Tilburg 2018 vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen, atleten verblijven in zogenaamde safarilodges dicht bij de wilde dieren. Wat denk je daarvan?

Dat is fantastisch! Ik ben meer bezorgd om de dieren dan de atleten, vooral na de races omdat het EK Cross altijd een ontspannen sfeer heeft en het de laatste kampioenschappen van het jaar zijn.

Wat is je lievelingsdier? Waarom?

Mijn honden! Maar ik hou ook van olifanten, alleen omdat ik ze echt cool vind en persoonlijkheden hebben.

Wat is je doel voor 9 december?

Ik wil graag een individuele en uiteraard een team medaille winnen!

Tickets bestellen voor het EK Cross?

Tickets