Tilburg Meets Sweden

In onze rubriek Tilburg Meets Europe maken we kennis met landen die in het weekend van 9 december naar Tilburg komen. Deze week maken we kennis met Napoleon Solomon uit Zweden. Hij won vorig jaar de Warandeloop, dus het parcours zal hem zeker liggen. Benieuwd naar het verhaal van Napoleon? Lees het hieronder.

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Napoleon Solomon, 24 jaar oud en ik kom uit Zweden. Oorspronkelijk kom ik uit Eritrea. Ik ben de regerend Zweedse kampioen Cross op de afstanden 6 en 9 km. Ik ben gespecialiseerd op  de 5 en 10 km steeplechase op de baan.

Wat kunt je ons vertellen over de "Cross Country Cultuur" in jouw land?

Crossen is in Zweden erg populair. Het gevoel dat je hebt als je door de prachtige natuur en heuvels loopt is fantastisch. Daarnaast heeft Zweden een van 's werelds grootste cross competities deze vindt plaats in Lidingöloppet. 

Wat is je mooiste cross ervaring?

Toen ik 18 jaar oud was won ik een cross kampioenschap in Kopenhagen, dit maakte mij echt blij en trots. Daarnaast is mijn overwinning in Lidingöloppet op de 30 km een van mijn beste momenten in mijn sportcarrière.

Wat is het eerste dat in je opkomt, als je aan Nederland denkt?

Ik denk gelijk aan aardige mensen. Mijn manager komt uit Nederland en hij is geweldig! Wat mij ook erg opvalt aan Nederland, is het typische open en vlakke landschap met molens en tulpen.

Wat moeten Nederlanders over Zweden weten?

Ik denk dat Nederlanders al het een en ander weten over Zweden of hebben in het verleden al eens het land bezocht. Wat ik een van de leukste dingen aan Zweden vind, zijn de wilde dieren, zoals herten en soms elanden, die je ziet wanneer je aan het trainen bent.

Tilburg 2018 vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen, atleten verblijven in zogenaamde safarilodges dicht bij de wilde dieren. Wat vind je daarvan?

Fantastisch!! Mijn afkomst is Afrikaans, dus daar heb ik geen probleem mee. Ik ben opgegroeid met wilde Afrikaanse dieren.

Wat is je lievelingsdier? Waarom?

Ik heb sinds ik klein was een hond gehad. Het voelt heerlijk om zo'n trouwe vriend te hebben.

Wat is je doel voor 9 december?

Mijn doel is om het EK Cross te winnen.

 

Bestel nu je tickets via de onderstaande link

tickets