Warmdraaien met Warandeloop 'op safari'

De SPAR EK Cross Tilburg vinden plaats op 9 december 2018 en wel bij Beekse Bergen. Beekse Bergen is in Nederland vooral bekend vanwege haar safaripark, maar kent daarnaast een grote evenementenlocatie. In de aanloop naar 9 december 2018 vindt op dat terrein twee keer de Warandeloop Tilburg plaats.

Toen de plannen werden gesmeed om de EK Cross opnieuw naar Tilburg toe te halen, na een succesvolle editie in 2005, werd al snel gedacht aan Beekse Bergen als event locatie. De Oude Warande (locatie van de Warandeloop) is ongeschikt vanwege een gebrek aan ruimte en faciliteiten en juist in die twee behoeften voorziet het terrein van Beekse Bergen ruimschoots. Namelijk, het eventcenter beschikt over een terrein dat bestaat uit grote zandvlaktes, uitgestrekte grasvelden en een bosrijke omgeving. Daarnaast is het een beproefde festivallocatie en ligt het gunstig voor verkeer.

In het idee om de EK Cross bij Beekse Bergen te organiseren, werd ook de Warandeloop betrokken. Met een verhuizing van de jaarlijkse EA Cross Permit meeting zou iedereen alvast kunnen wennen en proefdraaien op de EK-locatie. Dat geldt voor de organisatie en voor de atleten, maar ook voor media en toekomstige toeschouwers. Daarnaast betekende een verhuizing naar Beekse Bergen dat de Warandeloop letterlijk meer ruimte zou krijgen om het event uit te breiden. Zo geschiedde: de Warandeloop Tilburg gaat in 2017 en 2018 op safari.

De verkregen ruimte is nu onder meer benut om een gecertificeerde halve marathon op te nemen en (veel) meer ruimte te kunnen reserveren voor deelnemers met een beperking. Tijdens de Warandeloop Tilburg op 24, 25 en 26 november wordt er soms op drie parcoursen tegelijk gelopen en in totaal klinkt wel 70 keer het startschot.

Ondertussen vindt de mogelijkheid om alvast te kunnen wennen aan de EK locatie gretig aftrek bij internationale atleten; niet eerder was de belangstelling, verdeeld over alle categorie├źn, zo groot. Aankomende zondag komen zij allemaal in actie. Updates over de Warandeloop volg je via social media. Meer lees je op www.warandeloop.nl